Outdoor Productions

Verhalen die we vertellen

Op deze website laten we ons werk zien, als een soort uithangbord, een plek om te laten zien wat wij doen. We laten ons werk zien, onze opdrachten en voor welke bedrijven we hebben gewerkt. Maar we willen meer: we willen verhalen vertellen.

Hier vind je onze eigen projecten, kun je de verhalen lezen achter ons portfolio en de dingen die ons inspireren. Of het nou in één foto is waarin we de herfstkleuren van onze buurt laten zien, een skeelerfilmpje, of een tekst, in alles willen we een verhaal vastleggen. Op de lange termijn willen we meer eigen producties opzetten en, door wat we leren van onze projecten, groeien in het helder vertolken van wat we te vertellen hebben.

Herfstkleuren

Herfstkleuren

Als je een verhaal vertelt is het niet letterlijk wat er is gebeurd. Geschiedenis kent geen begin of einde, maar is eerder een verstrengeling van gebeurtenissen die op elkaar reageren. Met een verhaal kun je wel iets specifieks uitlichten en daardoor begrijpbaar maken. Het gaat daarbij om het inleven in een ander. Een verhaal kan verteld worden in vorm van een roman, film, of toneelstuk, maar ook zeker in een enkele foto, in muziek, of een zakelijk filmpje. Het is niets anders dan de lezer meenemen in een ontwikkeling waarin iets belicht wordt. De uitdaging is dit zo helder en elegant mogelijk te doen. Vorm en inhoud zijn hierin met elkaar verbonden om de boodschap over te kunnen brengen.

Eén van mijn allereerste filmpjes (Une Histoire) ging over een meisje dat in haar eigen fantasiewereld zit. In de film wilde ik in deze bubbel mee gaan om zo in het gevoel van het moment te duiken. Wezenlijk gebeurt er niet zo veel, maar door de samenwerking van beeld en muziek word je toch meegenomen in iets, een gevoel van dit meisje, haar fantasie, het even afgesloten zijn van de rest van de wereld. Ik hoop dan dat de kijker zich kan verbinden met deze gevoelswereld en zich kan verplaatsen in de bubbel van een ander. De uitdaging voor mij was om iets te vertellen zonder woorden of een actie-reactie vertelling, maar een veilige sfeer te creëren. Dat is een totaal andere oefening dan een verhalende documentaire of een fotoreeks. Maar de kern is hetzelfde; inleving in iets anders of in iemand anders. Om in de bubbel te komen koos ik voor deze vertelvorm, maar bij elk verhaal past weer een andere vorm. Daarom is het werken aan verschillende soorten projecten zo leuk en leerzaam

Ons medium is audiovisueel: film, documentaire, fotografie. Maar ook in onze bedrijfspromo’s verwerken we een verhaal. En dus ook in dit blog, waarin we delen wat we mooi vinden, iets uitlichten, en zo onze verhalen vertellen. Verhalen die ons bezighouden en inspireren.

Ik zie er naar uit onze verhalen te delen met wie het ook maar wil lezen!